Bokföring

tisdag 22 april 2014

Gratis bokföringsprogram?

Det mesta i livet är INTE gratis. Det gäller givetvis även bokföringsprogram. Vi kommer att göra en översikt över de bokföringsprogram som är kostnadsfria att använda. Viktigt är att hålla i sär de program som är helt gratis och de som är "gratis" en period.

Tanken med program som är "gratis" under en period är givetvis att du ska gilla programmet och bli motiverad att köpa det när prövotiden är slut, eller att det helt enkelt blir för jobbigt att byta till ett annat när du börjat vänja dig efter 30 dagar.

Vi kommer att fokusera på "riktiga" graitsprogram, dvs bokföringsprogram som är fullt fungerande och som inte har några tidsbegränsade kostnadsfria perioder. Det finns givetvis inga garantier för att leverantören i framtiden inte kommer att ta ut en årsavgift / månadsavgift. Undantaget är dock s k open source program där mjukvaran uppdateras och utvecklas i icke vinstdrivande syfte. Finns ett vinstdreivande företag i bakgrunden kan du räkna med att det kommer att försöka få betalt på ett eller annat sätt...

Håll utkik efter våra kommande artiklar om gratis bokföringsprogram.

1 kommentar: